Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Προγράμματα Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές της Α΄,  Ε΄ και Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού συμμετείχαν  και υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Χτίζουμε αυτό που είμαστε, είμαστε αυτό που χτίζουμε», στα πλαίσια των επισκέψεων σχολείων του Νομού Πιερίας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου που βρίσκεται στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα. Ήταν ένα διαφορετικό μάθημα  που σχετιζόταν  με το ανθρωπογενές περιβάλλον που δημιούργησε ο άνθρωπος κατά το παρελθόν  και που σήμερα  ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να διατηρήσει και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές. Οι μαθητές γνώρισαν μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδι, στοιχεία για την αρχιτεκτονική του παραδοσιακού οικισμού, τις ασχολίες των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα  αλλά και τις δυσκολίες που είχε η ζωή σε έναν ορεινό οικισμό.   

  Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  30 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού  μια όμορφη εκδήλωση σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  
  Κάθε χρόνο η 31η Οκτωβρίου είναι η ημέρα αφιερωμένη στην αποταμίευση.
  Η αποταμίευση, ξεκίνησε πριν 100 χρόνια   και αποτελεί θεσμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», τον οργανισμό που καλλιέργησε την έννοια της λαϊκής αποταμίευσης στην Ελλάδα, πολύ πριν την επίσημη καθιέρωση του εορτασμού της 31ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.

Στατιστικά

7.png5.png8.png9.png8.png
Σήμερα5
Χθές48
Αυτή την εβδομάδα235
Αυτό το μήνα1723
Σύνολο75898

Online αυτή τη στιγμή

1

Σύνδεση