Εκδηλώσεις

Ιστολόγιο Εκδηλώσεων που διοργάνωσε ή συμμετείχε το σχολείο μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού

6 Μαρτίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

bulling1.jpg

 

   Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας  πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, διάφορες δράσεις που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού. Ειδικότερα οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν δύο ιστορίες - παραμύθια  για τον εκφοβισμό, γραμμένες και εικονογραφημένες από παιδιά για παιδιά: «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα σε καινούργιο σχολείο» καθώς καιβίντεο με τραγούδια για τη σχολική βία. Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης παρακολούθησαν ταινίες ? δημιουργίες  διαφόρων σχολικών μονάδων  σχετικών με το θέμα καθώς και σχετική ομιλία από τον Διευθυντή του σχολείου Δημήτριο Χλεμέ.

    Για την πρόληψη της σχολικής βίας το σύγχρονο σχολείο θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα  για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές από την πρώτη ακόμη σχολική ηλικία.

      Η βία στο σχολείο έχει διάφορες μορφές, σωματικές, λεκτικές, ψυχολογικές που μπορούν να παρουσιάζονται σε συνδυασμό μεταξύ τους. Όλες έχουν σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο.

 

 Ο σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού αποφάσισε το σχολικό έτος 1983-84 να εκδώσει μια Μαθητική Εφημερίδα με τίτλο «Τιτιβίσματα». Η εφημερίδα ήταν δραστηριότητα των μαθητικών κοινοτήτων της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου, στα πλαίσια της πολιτιστικής κίνησης και είχε στόχο να ενημερώνει τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους του Κολινδρού για διάφορα θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος.
 Η εφημερίδα ήταν χειρόγραφη καθώς τα τεχνολογικά μέσα την εποχή εκείνη ήταν ελάχιστα.
 Μέσα από τις σελίδες της μαθητικής αυτής εφημερίδας ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει άρθρα μαθητών, συνεντεύξεις, ειδήσεις, να λύσει σταυρόλεξα, ακροστιχίδες και σπαζοκεφαλιές αλλά και να διαβάσει ποιήματα, ανέκδοτα και αφιερώματα σε Έλληνες πεζογράφους και ποιητές.
 Την ψηφιοποίηση της μαθητικής εφημερίδας έκανε ο Ευριπίδης Θεοδοσίου, μαθητής κι αυτός του σχολείου κατά τα σχολικά έτη της έκδοσής της.

Πατήστε στο Διαβάστε περισσότερα για να δείτε αναλυτικά τα τεύχη. 

Την Παρασκευή  6 Μαρτίου 2015 οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Κολινδρού, συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «Μικρός Ευκλείδης» .

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :

? να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,

? να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,

? να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

   Για να δει κάποιος τα θέματα του διαγωνισμού αλλά και των διαγωνισμών προηγούμενων ετών μπορεί να επισκεφτεί την ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εδώ. 

Στατιστικά

7.png5.png8.png9.png8.png
Σήμερα5
Χθές48
Αυτή την εβδομάδα235
Αυτό το μήνα1723
Σύνολο75898

Online αυτή τη στιγμή

1

Σύνδεση