Εκτύπωση

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Δ/νσης  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρικής Μακεδονίας και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καθώς και  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες αυτές συναντήσεις και επαφές για την υπογραφή Συμφώνου  αδελφοποίησης  του 2ου  Δημοτικού  Σχολείου Κολινδρού με το κρατικό σχολείο γενικής - μέσης εκπαίδευσης «№ 6 Eudoxia Bershanskaya» της πόλης - θερέτρου Γκελεντζίκ της Νότιας Ρωσίας.

Στο ρωσικό σχολείο διδάσκεται από τη φετινή σχολική χρονιά η ελληνική γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα  όχι μόνο σε ελληνικής καταγωγής  μαθητές αλλά και μαθητές διαφόρων εθνοτήτων. 

Στα πλαίσια αυτών των  συνεργασιών αδελφοποιήθηκαν  13  ρωσικά  σχολεία  με 26 ελληνικά σχολεία (13 πρωτοβάθμιας και 13 δευτεροβάθμιας) της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την Πιερία συμμετέχουν  στις  συνεργασίες αυτές 5 Δημοτικά Σχολεία  και 4  Γυμνάσια.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συνεργάζεται με το 1ο Φιλίππειο Γυμνάσιο Βέροιας.

Κεντρικός στόχος  αυτής της συνεργασίας είναι να διευκολυνθεί η ενίσχυση της φιλίας, η ανάπτυξη των ανθρωπιστικών δεσμών και η σύμπραξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

03.jpg 05.jpg 11.jpg

13.jpg 14.jpg 20.jpg

26.jpg 28.jpg 30.jpg

34.jpg 38.jpg 40.jpg

51.jpg 52.jpg 55.jpg

60.jpg 61.jpg 62.jpg

65.jpg 67.jpg