Δελτίο Τύπου

Θέμα: «6η Διακρατική Συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+  στην Τουρκία»

 

  Στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο: «Πολυπολιτισμική Επικοινωνία: Καταργώντας τα Στερεότυπα- MulticulturalCommunication: BreakingStereotypes» που συντονίζει για τα σχολικά έτη 2016-17  και 2017-18, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού και συμμετέχουν  σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε από  15 μέχρι 20 Μαρτίου  2018 στην πόλη Erdemli - Mersin της Τουρκίας,  η 6η Διακρατική Συνάντηση.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν 21  εκπαιδευτικοί από τις  παραπάνω  χώρες, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου MemduhYilmazTurkogluυλοποίησαν τις δραστηριότητες που προέβλεπε το πρόγραμμα. Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συμμετείχε ο Διευθυντής Δημήτριος Χλεμές  και οι εκπαιδευτικοί: Φυσικής Αγωγής, Κων/νος Παπαδημητρίου και Γερμανικής Γλώσσας, Χαρίκλεια Θεοδωρίδου. 

  Το  βασικό  θέμα αυτής της συνάντησης  ήταν «Ανίχνευση των αναγκών των αλλοδαπών μαθητών της κάθε χώρας».

   Το πρωί της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 έγινε επίσημη υποδοχή στο τουρκικό σχολείο με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και λοιπών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

   Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την Τουρκία  αλλά και οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας  με ευγένεια, χαμόγελο,  άψογη διοργάνωση  και φιλικότητα,  συνέβαλαν στο να ισχυροποιήσουμε την  άποψή μας πως οι λαοί σε όλον τον κόσμο,  μέσω της εκπαίδευσης  και των διεθνικών συνεργασιών, μόνο θετικά οφέλη μπορούν να  αποκομίσουν.


Κολινδρός,  23 Μαρτίου 2018

Στατιστικά

7.png9.png2.png6.png6.png
Σήμερα9
Χθές46
Αυτή την εβδομάδα126
Αυτό το μήνα824
Σύνολο79266

Online αυτή τη στιγμή

2

Σύνδεση